Wednesday, February 6, 2008

15th Anniversary Tribute Update

Victor Felea

 

Romanian translation by Cristina Felea is below.

Dacia suddenly discovered after 7 years (and no payment from them for copies sold to date), found copies of unsold book published in 2001 and tried to sell them to Victor's Widow Lidia Felea.

Writers Union, scan photographs and other items for inclusion in the website etc.

Radio Cluj, contacted Cristina Felea for update and how they can assist.

Memorial Plaque for this residence confirmed as existing, bad weather blamed for non-delivery from Bucharest and erection of said.

Noutăţi

Dacia: a descoperit brusc după 7 ani (şi nici un fel de onorariu achitat pentru ediţia de alese din 2001) că mai are exemplare din carte şi le-a oferit spre vînzare văduvei lui Victor Felea.

 Filiala Uniunii Scriitorilor din Cluj: prin bunăvoinţa d-nei Irina Petraş, am scanat fotografii şi manuscrise pentru includerea pe site şi împreună am iniţiat demersuri pentru o întîlnire comemorativă.

 Radio Cluj: Florin Zaharescu m-a contactat pentru a stabili modalităţile în care poate fi de ajutor pentru a recupera din fonotecă înregistrări şi a organiza emisiuni pentru lunile martie şi mai. D-nul Zaharescu ne-a informat că, din păcate, o mare parte din acestea au fost transportate de Securitate la Jilava în 1985.

 S-a confirmat existenţa unei plăci memoriale pentru clădirea în care poetul şi-a petrecut ultimii ani din viaţă. Atîta doar că ea se află la Bucureşti şi nu se găsesc „mijloace" de a o transporta spre Cluj – poate o fi vremea de vină sau anotimpul! În aceeaşi situaţie se află plăcile altor cîţiva scriitori clujeni de marcă.





No comments: